>Hadi buyrun ev cantığına

>Bu sabah kalkar kalkmaz planımızı yaptık, önce kahvaltımızı yapacak sonra dışarıya çıkacaktık . . . Ama hava bulutlanıp biraz da serinleyince açık havada çocukları üşütürüz diye vazgeçtik.

Yani bu pazar gününü evde tv izleyip, gazete okuyarak geçirecektik . . . İnsanın plan yapıp gerçekleştiremeyince canı sıkılıyor tabiki biraz.

Dedim bizimkilerin sevdiği bişeyler yapmalı ne yapmalı ne etmeli derken aklıma cantık yapmak geldi. Acıkmaya başladık sesleri de yükselmeye başlayınca hamur yoğurup mayalanmasını beklemeyeyim dedim. Eşime fırından ekmek hamuru aldırdım. O fırına gitmişken bende kıyma, soğan, tuz, karabiber, domates, biber ve maydanozdan oluşan iç malzemesini hazırladım. Tepsinin içinde sıvı yağla incelttiğim ekmek hamurlarının ortalarına malzemeyi koyarak kimine yuvarlak, kimine uzun şekil verip tepsiye dizdim. 45 dakika içinde yenmeye hazır hale geldi bile . . . sonrada afiyetle yedik :))))))

Tavsiye ederim dostlar kolay ve güzel oluyor. Afiyet Olsunnnnnn

Reklamlar

About neskayfee

Güzel olan herşeyi, hobilerimi, yemek, pasta, börek tariflerimi paylaşmak için buradayım.
Bu yazı Börekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

9 Responses to >Hadi buyrun ev cantığına

  1. tatesal dedi ki:

    >Annemler 10 yıl Bursada kaldılar 2. memleketim Bursa benim.Şu an orada kardeşim yaşıyor,bankada çalışıyor ve yeni evli.Geçen sene Mayıs ve Ekimde (Nişan ve Düğün)için geldim en son Bursaya…Çok severim orayı çokk…Cantık lafını görünce hemen uçtum…Ne güzel olmuştur şimdi ellerine sağlık canım…

  2. Nesli dedi ki:

    >Yapma ya ciddimisin bir daha geldiğinde mutlaka haberim olsun tanşmayı çok isterim.Evet cantığı herkes bilmez, cantık ve tahanlı pide Bursa’ya özgü bir tatbirçok yerde cantık demezler kıymalı pide diye geçer.

  3. tatesal dedi ki:

    >Evet çok güzel olur…Ayrıca açmalarınız da meşhur…Hamam sefalarınız.Dayımlar da şu an ordalar yengem yerli Bursalı.Setbaşındalar..Mutlu bir hafta diliyorum canım,çocukalrı öpüyorum…

  4. hacer dedi ki:

    >ellerine sağlık çok lezzetlidir eminim hamur işlerinden pek anlamam ama fırından hamur alıp ilk fırsatta deneyecem nasılsa kilo almak gibi bir derdim yok :))süslü sen deneme sakın hahaha :)) her gün yeni şeyler yapıyorsun bende öğreniyorum ne güzel allah daim etsin..paylaşım için teşekkürler kankim… saol mucuks:)

  5. Nesli dedi ki:

    >Setbaşı mı a aaaaaaaaaaa bende Namazgahlıyım annem ve kardeşim hala orada oturuyor çok yakınlar… Bursanın göbeği oralar çok severim. bende hepinizi öpüyorum canım dostçakall

  6. Nesli dedi ki:

    >kankimmmm sana özel yazıyorum zaten bu tarifleri hehee çabuk toparla kendini kilo al diyeee ama olan bana oluyor bu arada,yok yokkkk dikkat ediyorum yerken 😉

  7. >yaaa banane bende denicemmmmmmçok güzel görünüyorlarrrellerine sağlık neslicimmmmmcaduuu yapacağım ve sana vermeyeceğimmm hepsini kendim yicemmmmmmmmm

  8. hacer dedi ki:

    >:))))))) süslü ben bursaya gidip evinde yiyecem cantığı kankim yapacak bana hepsini yiyecem resim çekinip sana göndercem :)) haha

  9. Nesli dedi ki:

    >şişşşttttttt kavga etmeyin bakimmmmmben yaparım siz yersiniz evime neşe getirisiniz…sağol süslümmmm muckkkk

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s