>Hünkar Beğendi

>

Bu akşamki soframdan bir kare
Yapılışı :2 adet tophane (bostan) patlıcanını közledim. Sonra soyup rondodan geçirdim. 1 yemek kaşığı unu tereyağ ile kavurdum ve patlıcanları ilave ettim. Başamel sosu kıvamını alana kadar süt ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ettim. Sonra servis tabağına aldım. Soğan ve salça ile kavurduğum kıymaya yeşil biber, karabiber, tuz ilave edip patlıcanların üzerine döktüm.
Bunu kuşbaşı etle yapmanızı tavsiye ederim aslında öyle yapılıyor ama ben geç aklıma geldiği için etin çözülmesini bekleyemediğimden kıymayla yaptım. 😉
Reklamlar

About neskayfee

Güzel olan herşeyi, hobilerimi, yemek, pasta, börek tariflerimi paylaşmak için buradayım.
Bu yazı Et Yemekleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

4 Responses to >Hünkar Beğendi

  1. tatesal dedi ki:

    >Canım tarifi yok mu?Çok güzel görünüyor…

  2. Nesli dedi ki:

    >canım benim tarifini yaptığım gibi yazarım ama herşeyi göz kararı yaptım..

  3. >neslicim ellerine sağlık çok güzel görünüyorbunu genelde meze olarak mı yerlerben daha önce yemedim hiçama patlıcanın her türlüsünü çok severimmmmmm

  4. hacer dedi ki:

    >kankim hünkarı bilmem ama ben cok beğendim :))) leziz görünüyor ayyy olsade yesek patlıcanı cok severim bunu deneyim en kısa zamanda bende kıymayla denerim kuşbası eti sevmiyom

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s