>Muska Börek

>

İşte bir tatil günü ve sizlerle paylaşmak istediğim
börek ve tatlım

Muska Börek


Bir kasede sıvı yağ ve su eşit miktarda karıştırılır. Yufka masanın üzerine açılır, bu karışım gezdirilir. Sonra yufkanın açmadan önceki ilk halini alana kadar her katlandığında bu karışım ile ıslatılır. Kare olan ilk haline geldiğinde 4 eşit parçaya bölünür kaşar loru ve maydanoz karışımı içine konup, muska şeklinde katlanır. Yumurta sarısı sürülerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN…

Reklamlar

About neskayfee

Güzel olan herşeyi, hobilerimi, yemek, pasta, börek tariflerimi paylaşmak için buradayım.
Bu yazı Börekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

7 Responses to >Muska Börek

  1. kahveci dedi ki:

    >elinize sağlık, çıtır çıtır görünüyorlar, eminim çok da lezzetlidirler…şimdi yapılması gereken;hemen bir çay demlemek ve güzel bir film seçerek, televizyonun karşısına kurulmak…sevgiler;çiğdem; kahveci 🙂

  2. Nesli dedi ki:

    >teşekkürler çiğdem, aynen dediğin gibi yaptık çayı demleyip televizyonun karşısında yerimizi aldık 🙂

  3. Gülcan dedi ki:

    >ben börekleri aldım ve kaçtım sevgiler.

  4. tatesal dedi ki:

    >Hepsi birbirinden leziz,hafta sonu çocuklara daha ne yaparız diye düşünüyoruz değil mi?

  5. Nesli dedi ki:

    >aynen öyle tülincim melih hamur işlerini çok seviyor, melisde hamur işlerine yardım etmeyi :)çok teşekkürler

  6. HACER ATMACA dedi ki:

    >neslim döktürmüşsün çıtır çıtır muska börek enfes görünüyor sanki kokusu buralara geldi.. ellerine sağlık.. afiyet seker olsun yiyenlere..

  7. Nesli dedi ki:

    >Teşekkürler Hacer 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s