>Kazandibi

>

Sütlü tatlılar özellikle de kazandibi favori tatlımdır
bende evde yapayım diyenler için bir tarif

1 lt süt
10 yk şeker
2 yk nişasta
3 yk un
1 paket vanilya

Önce muhallebiyi pişirip 5 dak. kadar mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra margarin ile yağlayığ şeker serptiğimiz tepsiyi ocakta şekerler karamelize olana kadar yakıyoruz…
Muhallebiyi kaşıkla yavaş yavaş tepsiye yayıyor göz göz olunca ocağı kapatıyoruz.
Buzdolabında soğutup, dikdörtgen parçalara kesip rulo yaparak servis tabağına alıyoruz.

AFİYET OLSUN…

Reklamlar

About neskayfee

Güzel olan herşeyi, hobilerimi, yemek, pasta, börek tariflerimi paylaşmak için buradayım.
Bu yazı Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

8 Responses to >Kazandibi

  1. Swotpisces dedi ki:

    >off of çok severim, elinize sağlık. Yapması zor gibi gelir bana hep, elinize sağlık.

  2. Gülcan dedi ki:

    >çok güzel olmuş elinize sağlık. olsada yesek.

  3. Fatoş Öztürk dedi ki:

    >Sütlü tatlıları bende çok severim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler…

  4. Nesli dedi ki:

    >teşekkürler arkadaşlar

  5. 2zannesi dedi ki:

    >Görüntü süper eminim tadıda öyledir ellrine sağlık arkadaşım..

  6. TATLI TUZLU dedi ki:

    >aaa ben kazandibini hep irmikle oluyor saniyordum.Hic de yapamiyordum ,cünkü irmik kavrulup yanasiya kadar benim muhallebide yaniyordu.ama hemen deneyecegimsagol canim ellerine saglik tatli kiza da sevgiler….

  7. Nesli dedi ki:

    >yok perihancım un ve nişasta ile yapılıyor, önemli olan tadı bozulmaması için şekeri fazla yakmaman.. teşekkür ediyorum.

  8. Nesli dedi ki:

    >2zannesi teşekkür ederim canım 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s